Neem contact op met ons secretariaat voor vragen

0251-254714

Aangepaste sportenmeedoen = winnen

Ondanks de verwoede pogingen van diverse organisatie om mensen met een beperking te laten integreren in de valide sportwereld, blijft het een utopie om dit daadwerkelijk een kans van slagen te geven. Sportvereniging KIS is de oudste en grootste aanbieder in Nederland op het gebied van aangepaste sporten.

.

Bij ons kunnen mensen met een beperking in een veilige en geborgen omgeving hun sport beoefenen zonder zich druk te maken of hun handicap een mogelijke belemmering vormt.

Of het nu gaat om mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking doet niet ter zake. Iedereen vindt hier zijn 'thuis' op het gebied van sporten met beperking. (on)beperkt sporten dus!

1

actief

Blijf lekker gezond bezig door één keer in de week lekker te komen sporten. Wij geven u allerlei redenen om te sporten. Welke past het beste bij u?

2

minder medicijn gebruik

Het is wetenschappelijk aangetoond dat mensen die in plaats van medicijngebruik meer gaan bewegen zich uiteindelijk beter voelen. Onderschat niet het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Ook de aanmaak van endorfine tijdens het sporten zorgt voor een beter gevoel. Maar sporten zorgt ook voor beter slapen en dieper ontspannen. Minder medicijngebruik leidt tot een  scherpere geest en een blijmoedig brein.

3

gezelligheid en sociaal

Onze sportgroepen onderscheiden zich door de gezellige en sociale kenmerken. Relatief kleine sportgroepen zorgen ervoor dat u zich snel thuis voelt in ons water...Waak voor sociale eenzaamheid en zorg dat uw beperking u niet laat weerhouden om te gaan sporten!