Neem contact op met ons secretariaat voor vragen

0251-254714

parabadmintonofwel aangepast badminton

Bent u rolstoel gebonden en wilt u graag sporten? Bent u slecht ter been en wilt u toch sporten?
Badminton is een sport die op allerlei niveaus gespeeld kan worden.  Het vereist een goede hand /oog coördinatie en/of een goede rolstoelvaardigheid. Denkt u dat kan ik niet? Dan hebt u het mis! Iedereen kan badmintonnen leren. Juist door oefening en training zult u naar gelang merken dat u ook buiten het sporten profijt zult ondervinden van de badminton trainingen. U reflexen gaan met sprongen vooruit en u voelt u zekerder in uw rolstoel. 
In Nederland zijn een paar verenigingen die rolstoelbadminton & aangepast badminton aanbieden, waarvan de K.I.S. één van de grootste is met de meeste expertise.
De KIS biedt al sinds 1956 aangepaste sporten aan.

We onderscheiden binnen het aangepast badminton een aantal categorieën badminton:


  • Rolstoelbadminton

  • Aangepast Badminton  - staanders / zitters / kleine mensen

  • G-Badminton

Hoewel het badmintonnen voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking al jaren wordt gespeeld, is het aantal aangepaste spelers in Nederland niet heel groot. Daarom willen we met o.a. deze site mensen enthousiast maken voor deze mooie sport. 
Het aangepast badminton is óók  voor mensen die wel altijd het valide spel hebben gespeeld, maar door bijvoorbeeld een knieblessure niet meer het hele veld over kunnen rennen. Het aangepast badminton wordt  op een half speelveld gespeeld.  En omdat je altijd tegen mensen met een beperking speelt, speel je op eigen niveau. 
G-badminton is het badmintonspel voor mensen met een verstandelijke beperking. Hoewel hier apart genoemd, spelen de G-spelers bij ons gewoon lekker mee met de andere doelgroepen. Dat werkt bij ons prima!

Bij de KIS krijgt u les van zeer ervaren spelers en docenten die hun sporen in het aangepast badminton hebben verdient.

U kunt bij ons altijd een aantal weken 'proefdraaien', om te bepalen of u het een leuke sport vindt.

 

Meer lezen over badmintonnen bij de KIS. Klik hier